Aanleg

Tuinaanleg is vaak een complexe zaak, waarbij aan veel dingen tegelijkertijd moet worden gedacht. Een slechte planning en coördinatie van de verschillende werkzaamheden, de inzet van ondeskundig personeel en het gebruik van inferieure materialen veroorzaken problemen en teleurstelling in de toekomst. Dat geldt zowel bij de aanleg van een geheel nieuwe tuin als bij de herinrichting van (delen van) bestaande tuinen, groot en klein.  

Dirne Leeftuinen is gespecialiseerd in bijna alle aspecten van tuinaanleg. Grondwerk, beplanting, bestrating, beregening, verlichting, terrassering, afwatering en terreinafscheiding worden door ons in vele soorten, vormen  en maten deskundig gerealiseerd. Maar ook de aanleg van veranda’s, pergola’s, tuinhuisjes en kleine kassen, vijvers, fonteinen en zwembaden, sauna’s en jacuzzis,en speeltoestellen kunt u ons met een gerust hart in handen geven. Wij werken hierbij samen met zorgvuldig geselecteerde specialisten.

Bij tuinaanleg zal soms een grove schets voldoende zijn. In veel gevallen zal er echter slechts gewerkt kunnen worden op basis van een meer gedetailleerd tuinontwerp. Ook hierbij kan Dirne Leeftuinen u van dienst zijn. Voor aanvang van de tuinaanleg bespreken wij met u een gespecificeerd uitvoeringsplan, waarin zo nauwkeurig mogelijk de verschillende werkzaamheden en materialen worden beschreven, gepland en gecalculeerd.

Tuinaanleg hoeft niet in één keer te gebeuren. De opdrachtgever is vrij de aanleg over verschillende seizoenen uit te spreiden. Vooral bij grotere projecten is het in die gevallen dan wel verstandig een master plan te maken om te voorkomen dat later werk eerder infrastructureel werk teniet doet.

Voor meer informatie klik hier.